2011. március 4., péntek

A "Böllér kedvence" - Sváb étel

Blogunk első receptjeként egy igazán aktuális ételt választottunk, hiszen a disznóvágások idején az itt élők is gyakran fogyasztották ezt a hagyományos disznótoros fogást. 

Hozzávalók:
80 dkg sertésmáj
1 vöröshagyma
két evőkanál zsír
só, bors, pirospaprika, majoránna, 2 babérlevél
2 dl tejfel
1 evőkanál mustár
liszt

A sertésmájat kisujjnyi csíkokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, fél karikára vágjuk, és a zsíron megpirítjuk. Hozzátesszük a májat, erős lángon átforgatjuk, majd lejjebb vesszük a hőt.
A májat megszórjuk pirospaprikával, borssal, majoránnával. Átpirítjuk az egészet, megszórjuk egy kevés liszttel, majd kis vízzel felengedjük. Hozzákeverjük a tejfelt és a babérlevelet, majd a mustárt. 
Tálaláskor enyhén megsózzuk, pár csepp ecettel ízesíthetjük. Friss kenyérrel az igazi.

6 megjegyzés:

  1. Hú de nagyon guszta! Kívánok még sok klaszz receptet a blognak és magunknak is!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Mónika! Nagyon köszönjük és reméljük sok kedvedre való receptet fogsz nálunk találni!

    VálaszTörlés
  3. Ez a máj bizony nemcsak a "Böllér kedvence", hanem az enyém is. Ebédre szívesen elfogyasztanám.:)

    Sok sikert kívánok a bloghoz,biztosan sokak kedvence lesz. Kíváncsian várom a többi finomságot, na meg mindent ami a főzéssel kapcsolatos.

    VálaszTörlés
  4. Istenien néz ki! Ki fogom próbálni. Sok sikert a blognak!!!!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon köszönjük a jókívánságokat! Hamarosan újabb receptekkel és rövid írásokkal jelentkezünk innen Óbudáról, de nem csak óbudaiaknak!

    VálaszTörlés
  6. Találóbb új név lehetne a "Nemcsak a böllér kedvence" :)

    VálaszTörlés