2011. március 2., szerda

ÓbudaGasztró


Főzni egy múzeumban? Múzeumi tárgyak a terített asztalon? Blog egy kiállításhoz?
Igen!

Az Óbudai Múzeum, a hamarosan megnyíló időszaki kiállításához kapcsolódva - egyedülálló kezdeményezésként - különleges gasztroblogot indít.
Az „Isten veletek, ti boldog Vendelinek!" – avagy az óbudai vendéglátás aranykora című kiállítás nem másról, mint a méltán híres óbudai vendéglátásról és az ehhez kapcsolódó gasztronómiai kavalkádról szól.
A kiállítás ideje alatt működő blogunk az Óbudán élt magyarok, zsidók, svábok és tótok jellegzetes ételeiből válogat, de nem csupán recepteket közöl, hanem különleges tárgyak, korabeli fényképek bemutatásával, rövid írásokkal kultúrtörténeti áttekintést is nyújt erről az időszakról.

Hamarosan terítékre kerül a „böllér kedvence”, a különleges hangzású fluta és kiderül, hogyan is kell „megsuhantani” egy levest.

Népessy Noémi szakmai igazgató és csapata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése