2011. március 11., péntek

Suhantott leves - Magyar étel



Hozzávalók: 
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zeller
10 dkg karalábé
10 dkg karfiol
10 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
só, bors, pirospaprika
kevés olaj
1 dl tejfel

A zöldségeket megpucoljuk, alaposan megmossuk, és hideg vízben feltesszük főzni. Sózzuk, borsozzuk. 
Ha a zöldségek megpuhultak, kevés étolajat melegítünk, lehúzzuk a tűzhelyről és óvatosan belekeverünk egy kávéskanál pirospaprikát.
Az egészet a kész levesbe öntjük (suhantjuk). A forró levest tejfellel tálaljuk.

1 megjegyzés:

  1. A lényeg az, hogy az olaj legyen nagyon forró, a paprikát épp hogy kavarintsuk meg benne, meg ne keseredjen és a forró paprikás lét ha ügyesen "suhintjuk", akkor sisteregve terül el a leves tetején és gyönyörű színe lesz (paprikaszín).

    VálaszTörlés