2011. március 20., vasárnap

Tejfeles citromos saláta - Sváb étel

Hozzávalók:
1 nagyobb fejes saláta (lehet jégsaláta is)
só, 1 evőkanál cukor, fehér bors
3 dl tejfel
0,5 dl citromlé.

A fejes salátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, hogy száraz legyen. Ujjnyi széles metéltre vágjuk és egy mély edénybe rakjuk. A tejfölt megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük a cukrot és a citromlét, majd alaposan kikeverjük. A salátacsíkokra öntjük és elkeverjük. Hűtőben tesszük, de többször átkeverjük, hogy az ízek összeérjenek, Tálalásnál citromcikkekkel díszítjük.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon finomnak néz ki!!!
    Érdemes lesz kipróbálni:)
    Köszönöm.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szívesen! Reméljük ízleni fog.

    VálaszTörlés
  3. Én kézzel tépdesem, többnyire, a salátát, nem tudtam, hogy sváb eredetű :) Finom!

    VálaszTörlés