2011. március 28., hétfő

Túrós krumpli - Tót étel

Hozzávalók:
 1 kg burgonya
2 fej vöröshagyma
30 dkg juhtúró (lehet tehéntúró is)
1 fej zellergumó a zöldjével együtt
olaj, só, bors, pirospaprika
tejfel

A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, megmossuk. Zeller gumót megpucoljuk, félbevágjuk és a zöldjével együtt alaposan megmossuk. 
A burgonyát a zellerrel együtt hideg, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, a zellerre már nem lesz szükségünk, félretesszük. 
Közben olajat forrósítunk, megpucolt, apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Megszúrjuk pirospaprikával, és összekeverjük a leszűrt burgonyával, a tejfellel, majd rámorzsoljuk a túrót. 
Csipetkével tálaljuk.

1 megjegyzés: