2011. április 15., péntek

Húsos táska - Sváb étel

Hozzávalók: 
30 dkg liszt
fél evőkanál ecet
3 evőkanál olaj
20 dkg friss spenót
20 dkg darált sertéscomb
1 zsemle
2 tojás
1 vöröshagyma
5 dkg vaj
kevés snidling, só, bors, szerecsendió
1 liter húsleves.

Egy tálban a lisztet, az ecettel, olajjal, valamint egy kevés sós, langyos vízzel alaposan kidolgozunk. 20 percig letakarva pihenni hagyjuk. 
A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, és apróra vágjuk. 
Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megfutatjuk, rátesszük a darált húst és a spenótot. Átpirítjuk a hozzávalókat, amelyeket sózunk, borsozunk. 
A zsemlét közben beáztatjuk és kinyomkodjuk. Egy tálban összekeverjük a töltelék alapanyagait, valamint az apróra vágott snidlinget. Ha kell, fűszerezzük. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagságura nyújtjuk és 8x8 cm-es kockára vágjuk. és a középükbe egy kevés tölteléket rakunk, összehajtjuk, és forró húslevesben kifőzzük. 
Tálaláskor összekeverjük pirított hagymával, vagy kockára vágott sült húsos szalonnával.

1 megjegyzés:

  1. Először az orosz pelmennyire asszociáltam, de más, nagyon finom lehet így elkészítve, a receptet lementettem, köszi! :)

    VálaszTörlés