2011. május 11., szerda

Gulyásleves - Magyar étel

A mai blog bejegyzésben Magyarország talán legkedveltebb étele szerepel, ami bográcsban elkészítve a legfinomabb. 


Hozzávalók: 
60 dkg marhalábszár
1 nagyobb fej vöröshagyma
4 fej zúzott fokhagyma
1 csomag leveszöldség
50 dkg burgonya
só, bors, köménymag, pirospaprika
2 dkg zsír.

A marhalábszárat kockára, a vöröshagymát pedig egészen apróra vágjuk. A zsírt felhevítjük, rászórjuk a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd aranysárgára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és egy kevés vizet öntünk rá, visszatesszük a tűzhelyre. Rádobjuk a kockára vágott marhalábszárat és összekeverjük. 
El kezdjük a húst pirítani, hogy mindig csak egy kicsi víz legyen alatta. Sózzuk, megszórjuk egy kevés köménymaggal (ízlés szerint tehetünk bele csípős paprikát, illetve kockára vágott paradicsomot és TV paprikát). A leveszöldséget megpucoljuk, kockára vágjuk és alaposan megmossuk. 
A burgonyát szintén megpucoljuk és kockára vágjuk. Amikor a hús már majdnem puha, a levesbe keverjük a zöldséget és együtt tovább pirítjuk. A végén beletesszük a burgonyát és felengedjük vízzel. 

Sűrű, tartalmas levesnek kell lennie. Az utolsó forrásnál tehetünk bele házi csipetkét és egy kevés apróra vágott zeller zöldet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése