2011. június 22., szerda

Paradicsomleves - Magyar étel



A világ egyik legegyszerűbb levese, mégis régóta kedvence felnőttnek, gyereknek egyaránt. Számtalan változatban ismert, szinte konyhánként máshogy készítik, de  természetesen Óbudán is kedvelték!




Hozzávalók: 10 dkg paradicsompüré
0,5 dl olaj
 liszt
1 vöröshagyma
fél csokor zeller zöld
fehérbors
cukor
húsleves

Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, és belekeverjük a paradicsompürét, kicsit pirítjuk, majd felengedjük a húslevessel. 
Beletesszük a megmosott, összekötözött zeller zöldet és a meghámozott egész vöröshagymát. Ha kell, sózzuk, enyhén borsozzuk, ízlés szerint tehetünk bele cukrot is.
 Levesbetétként főzhetünk bele rizst, betűtésztát, vagy apró gyúrt tésztát.

Emlékeztetőül:
Június 24-én pénteken Múzeumok éjszakája az Óbudai Múzeumban is!
Kezdje nálunk az estét és nézze meg Bede Róbert hogyan készíti el élőben a túrós csuszát!    
Vagy ugorjon be este 21:00-kor egy Budapest Bár koncertre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése