2011. július 5., kedd

Krumplis tészta (Grenadiermarsch) - Sváb étel


Ismét egy klasszikus étel, mi ezúttal a füstölt szalonnás változatot készítettük el, bátran ajánljuk mert rendkívül finom ízt ad az ételnek.

Hozzávalók: 
50 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
70 dkg kockatészta
só, bors, pirospaprika
3 dkg zsír
füstölt szalonna

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kisebb kockára vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, a felhevített zsíron megpirítjuk. 
Megszórjuk kevés pirospaprikával, felengedjük egy kis vízzel, majd rátesszük a burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, s puhára pároljuk (mindig csak kevés víz legyen rajta). 
A kockatésztát sós, lobogó vízben puhára főttük, leszűrjük. A puhára főtt paprikás burgonyát összetörjük és összekeverjük a leszűrt tésztával. A tűzhelyen átmelegítjük és tálaljuk.

Ennek az egyszerű ételnek több elkészítési lehetősége létezik: a hagymás pörköltalapot a zsír helyet lehet kockára vágott füstölt szalonnán pirítani, van, aki a burgonyát külön főzi meg és csak utána 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése