2011. július 12., kedd

Sült tökkarikák - Sváb étel


Ennek az ételnek két elkészítési módja is van, az egyik a palacsinta tésztás verzió, ezt a receptet olvashatjátok itt. A másik módszer a hagyományos - liszt - tojás - zsemlemorzsa panírozási mód, a képen az így készült változat  szerepel, mi nem tudjuk eldönteni melyik a finomabb!

Hozzávalók:
 1 kg zsenge tök
só, bors
liszt
tojás
tej
olaj a sütéshez

A zsenge tököt meghámozzuk, félbevágjuk és a magokat egy kanállal kikaparjuk. 2 egész tojás felverünk, teszünk lisztet, sót és annyi tejet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. 
A tököt kisujjnyi vastagságú karikákra vágjuk, vékonyan lesózzuk, ezután lisztbe forgatjuk, megmártjuk a tésztában és forró olajban aranysárga színűre sütjük. 
Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges olajat. Forrón tálra rendezzük és valamilyen mártással (pl. tartár, tejfölös kapros, paradicsom) tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése