2011. augusztus 2., kedd

Óbudai túros csusza - Magyar étel



Hozzávalók: 
70 dkg csuszatészta
40 dkg juhtúró
30 dkg füstölt szalonna
4 dl tejfel.

A füstölt szalonnát a szokásosnál nagyobb kockákra (kb. 2x2 cm) vágjuk és kisütjük, a zsírját leszűrjük és félretesszük. 
A csuszatésztát sós, forró vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. 
A leszűrt tésztát összekeverjük a szalonna zsírjával, a juhtúróval és a tejfel egyharmadával. Serpenyőben, vagy sütőben átsütjük, forrón tálaljuk, tetejét a maradék tejfellel díszítjük, a kisült tepertővel megszórjuk.
Ennek az óbudai receptnek is létezik egy másik változata, amelyben a juhtúrót tehéntúróval keverik.

A fotón Bede Róbert a Paprika tv főszakácsa látható, amint éppen a Múzeumok éjszakája rendezvényen az óbudai túrós csuszát  készíti. A receptet átértelmezte és az ételbe kevert egy kis fokhagymát, a tálaláskor pedig megszórta kevés kaporral.

1 megjegyzés: