2011. augusztus 26., péntek

Sipos Károly vendéglője


Sipos Károly (1880-1942) 1930-ban nyitotta meg híres vendéglőjét Óbudán a Lajos utca 46. szám alatt, ahol már 1883-tól működött étterem. Bár a legtöbb neves óbudai vendéglőtulajdonossal ellentétben Sipos nem régi óbudai család sarjaként nyitotta meg vendéglőjét, neve mégis jelentős hírnevet hozott Óbudának.
            Újító és egyedi ötlettel – az országban elsőként – „halászkertnek” nevezte el vendéglőjét, ahol csak halászlét és túrós csuszát árult. A szálka nélküli halászlé készítésének receptjét Sipos Károly Kőbányán tanulta meg és óbudai étterme igazi attrakciója lett. Étlapján a későbbiekben is főleg halételek szerepeltek.
            Sipos Károly igazi sikere azonban abban állt, hogy korát messze megelőzve ismerte fel a reklám, a hirdetés kínálta lehetőséget: „Jöjjön Óbudára a Sipos Halászkertbe!” hirdette szinte mindenhol a fővárosban. A befektetés megtérült, étterme estéről estére megtelt.
            Az egyre népszerűbb vendéglő területe folyamatosan bővült, kínálata egyre nőtt. Egyletek és asztaltársaságok összejöveteleinek biztosított különtermet, valamint bálokat, esküvőket, disznótoros vacsorákat rendeztek itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése