2011. október 12., szerda

Krumplisaláta - Magyar, Sváb étel


Hozzávalók:
 1 kg kifli burgonya
20 dkg lilahagyma
só, fehérbors, ecet, porcukor
egy csokor snidling
zeller zöld.

A burgonyát héjastól megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk és karikára vágjuk. A lilahagymát megpucoljuk és karikára vágjuk. Cukorból, sóból, vízből és ecetből hagyományos salátalét készítünk, belekeverjük a burgonyát és a lila hagymát. A tetejét apróra vágott snidlinggel és zeller zölddel megszórjuk, a hűtőben letakarva lehűtjük.

A krumpli salátának is számos változata létezik. Sokan zellerrel készítik, amikor a kockára vágott és megfőzött zellergumót is belekevernek a salátába. Közkedvelt változata a salátának, a majonézes változat. Ilyenkor megfőtt, megpucolt, karikára vágott burgonyát (amikor már kihűlt) összekeverik majonézzel, lehűtik, majd tálalják. Frissen apróra vágott snidlinggel minden esetben díszíthetjük. 

1 megjegyzés: